• Реформація – рух, що змінив світ

    Реформація – рух, що змінив світ

    Сьогодні ми вільно користуємося благами цивілізації: досягненнями науки і культури, медицини, освіти, маємо соціальний захист та право. Але не завжди так було, і не всюди так є. Звідки в нас це?

    По всій Європі зміни, що виникали у політичній, економічній, соціальній та інтелектуальній сферах протягом XVI ст. були нерозривно пов’язані з протестантською Реформацією.

    У цьому році весь християнський світ відзначає 500-ліття від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. В Україні 2017 рік оголошено роком Реформації.

    Нещодавно, в центральній бібліотеці відбулася година духовності "Від реформації церкви до реформації душі” для членів клубу "Вікторія”.

    Тетяна Кириленко, завідуюча сектором ЦБ розповіла про історію виникнення Реформації, початком якої прийнято вважати виступ німецького професора богослов’я Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами католицького собору у Вітенберзі (Німеччина). Бібліотекар наголосила, що Реформація стояла на принципах повернення до християнства, до біблійних істин та втіленню їх у повсякденне життя людей, церкви та держави.

    Нінель Авраменко, провідний бібліотекар провела для читачів бібліографічний огляд літератури "Історія Реформації: вчора, сьогодні, завтра”.

    Україна йде шляхом реформ: утвердження поваги до закону людського життя, приватної власності, а також особистої відповідальності громадян. Все це потребує перед усім духовного відродження та зміни світоглядних орієнтирів суспільства. Адже жодні реформи в країні неможливі без реформ у серцях людей.

    Про це йшлося у відеофільмі "500 років Реформації”, який з цікавістю сприйняли присутні.

    Тетяна Ярошенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше