• Неси добро у світ природи

    Неси добро у світ природи Неси добро у світ природи Неси добро у світ природи

    «Найстрашніший звір на Землі» – проголошує напис на вході до одного з зоопарків Німеччини. Коли зацікавлений відвідувач притуляє обличчя до масивних грат і зазирає всередину – він бачить себе. За гратами встановлено дзеркало. Чи безпідставним є напис на вході?

    Людина – це частина великої матері-природи, яку слід не підкорювати, краще жити з нею в гармонії. Любити і берегти рідну землю, дбати про її благополуччя – ось в чому полягає патріотизм.

    Завітавши до бібліотеки-філії №10, учні 3-А класу БЗШ №5 (класовод Тетяна Петрівна Хмарська), відправилися в еко-правову мандрівку «Заглянь у природу рідного міста».

    Для подорожі вибрали найекологічніший вид транспорту – коня. Еко-орієнтир «Відомими й незвіданими стежками» показав напрямок маршруту.

    Зупинка-крик «Не порушуйте наші права!» за допомогою інсталяції розкрилаекологічні проблеми Білої Церкви, річки Рось та парку «Олександрія».

    Учнів вразили наведені цифри розкладання сміття – від харчових відходів (близько місяця) – до скла (термін розкладання більше 1000 років). Доповненням стала страшна статистика зникання з лиця Землі щодня, щогодини різновидів флори та фауни.

    На зупинці «Кінозал» третьокласники переглянули мультфільм «Екологічна корова».

    Цікавим стало перехрестя запитань «Законно – незаконно». А на квест-зупинці «Знайди слово» діти склали слова «Дендропарк» та «Олександрія».

    Зупинка-інтерв‘ю «Ваша думка» підсумувала побачене й почуте. Учасники заходу висловлювали свою думку щодо екологічних проблем рідного краю, декламували вірші про природу та подарували бібліотеці намальовані власноруч неповторні шедеври.

    Закінчився захід флешмобом «Буду я природі другом».

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше