• Тренінг у бібліотеці

    Тренінг у бібліотеці Тренінг у бібліотеці Тренінг у бібліотеці Тренінг у бібліотеці Тренінг у бібліотеці

    Бібліотека… Сюди приходять ледь навчившись читати, щоб зустрітись з улюбленими літературними героями, а потім, подорослішавши, відкривати все нові і нові цікавинки. І кожен, хто хоча б раз побував у книгозбірні замислювався, а яка бібліотека «зсередини», який її «внутрішній світ»?

    Тренінг «Хвилина внутрішнього світу бібліотеки» працівники філіалу №10 провели для десятикласниківБЗШ №5 (класний керівник Юрченко О.Е.).

    Розпочався тренінг бліц-опитуванням «Бібліотека для мене – це…», а потім діти спробували себе в ролі бібліотекаря, що дала можливість побачити себе такими, якими їх бачать інші.

    Учасників тренінгу зацікавили вправи «Моє життєве коло» та «Поглиначі часу», які допомогли сформулювати пріоритети у житті (до речі, читання у дітей займає значну частину часу).

    Для психологічної розрядки були проведені веселі вправи «Носіння ваги на голові» та «Ластівка».

    Умінню слухати, поважати думку та не порушувати простір інших, вчила вправа «Ми всі різні», а колективні роботи «Бібліотека майбутнього» показали, що юні користувачі бачать бібліотеки такими, про які мріємо і ми, теперішні бібліотекарі.

    Невимушено, весело пройшов тренінг. Підсумовуючи заняття, всі присутні сказали, що їх сподівання здійснилися і згодні ще навіть не на один тренінг. А ще вони зрозуміли, що «потрібно змінюватись і дорослішати», а професія бібліотекаря цікава і нелегка.

    Бібліотекарі задоволені та вже готуються до наступної зустрічі (на прохання учнів) – Дня стажера.

     

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше