• Нецке – часточки японської душі

    Нецке – часточки японської душі

    2017 рік – Рік Японії в Україні. Продовжуючи знайомити своїх користувачів з Країною вранішнього сонця, 24 жовтня у книгозбірні №3 відбувся інформ-акорд «Нецке – часточки японської душі», на який завітали учні 5-Б класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» разом з учителем історії Людмилою Серган. Бібліотекарі цікаво розповіли школярам що таке нецке, історію їх виникнення.

    Креативна виставка-інсталяція та відеоролик «Крихітні шедеври великого мистецтва» наочно продемонстрували учням розмаїття та значення цих маленьких фігурок для японців. Під час розповіді діти мали змогу зблизька роздивитися фігурку бога Хотея, загадати бажання, потерши йому животик.

    Багато сучасних колекціонерів намагаються простежити історію японських скульптурок, відомих під назвою «нецке». Дослідники вважають їх чисто японським винаходом, однак є причини віднести ці фігурки до предметів, запозичених з різних культур. З давніх часів старовинні нецке служили одночасно деталлю одягу і художнім твором, оформленим у певному стилі.

    Працівники бібліотеки провели коментований перегляд літератури, детально зупинившись на повісті Анатолія Рибакова «Канікули Кроша», автор якого у свій час дав уяву книголюбам про мистецтво нецке.

    Нецке самодостатні в силу своєї художньої досконалості. Кожна – немов віха на таємничому шляху вглиб часів, ледь помітна посмішка художника.

     

    Тетяна Драбинко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше