• Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри

    Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри Біла Церква літературна: ювілеї та ювіляри

     

    Біла Церква щедра на таланти, особливо літературні. Багато цікавих, популярних книг написано нашими земляками. А 2017 рік багатий на ювілеї письменників-краян.

    18 жовтня у центральній бібліотеці для дітей під час проведення Дня краєзнавства читачі довідалися багато цікавого та корисного. Протягом дня відбувалися різноманітні заходи. Бібліотекарі підготували викладку літератури «Краяни-ювіляри – дітям», біля якої протягом дня маленькі читачі мандрували сторінками книжок: «Настусині клопоти»Андрія Гудими, «Бабусині оповідки»Таїни Братченко, «Божий дарунок» Петра Розвозчика, «Вужик»Анатолія Гая, «Бігли білочки з ялини»Ніни Опанасенко, та познайомилися з найновішою книгою Галини Невінчаної «Модестова наука або де чекає небезпека».

    Увагу старшокласників привернула книжкова виставка «З-під їх пера виходять книги», на якій були представлені книги місцевих письменників для підлітків.

    Учні 8-Б та 7-Г класів БЗШ № 4 взяли участь у обговорення книги Віктора Євтушенка «Юрась», в якій йдеться мова про життя дітей-сиріт в інтернаті за радянських часів. Сам автор – очевидець багатьох дитячих доль, скалічених системою. «За живе» зачепило читачів життя шестикласника Юрася, що намагався самоствердитися в нелегкому житті, але завершив своє дуже трагічно. Підлітки висловлювали свої думки стосовно ситуацій, в які потрапляв головний герой, давали оцінку його вчинкам, розмірковували, як би вчинили їхні однолітки.

    Для молодших школярів протягом дня відбувалися голосні читання та обговорення творів Анатолія Гая «Вужик», Таїни Братченко «Бабусині оповідки» та «несумної» і «нестрашної» повчальної казки Галини Невінчаної «Модестова наука».

    Завершився день експрес-вікториною «Письменники-краяни – ювіляри 2017 року», на запитання якої читачі відповідали легко та не замислюючись, що свідчило – білоцерківські читачі знають місцевих письменників та читають їхні твори.

     

    Олена Корнієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше