• Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди

    Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди Козаки – це вільні люди, козаки безстрашні всюди

    Не тільки в українській, а навіть у світовій історії доба козацтва залишила чималий слід, а самі козаки – досить цікаве «явище». Поряд з їх відвагою, мужністю, силою, хитрістю та розумом частенько зустрічається краплина містики, яка робить козаків чимось більшим, ніж просто вояками. То може й справді запорожці були не такими вже й звичайними? З’ясувати це допоміг ряд заходів, які відбулися в бібліотеці-філії №10 напередодні Дня українського козацтва.

    Для наймолодших читачів бібліотекарі провели мульт-мандрівку «Як козаком стати». Історія створення легендарного циклу анімації про козаків та перегляд серії «Як козаки у футбол грали» були доповнені дитячими малюнками.

    Гра-подорож «Козацькими стежками» відкрила третьокласникам цікаві та містичні місця Запорізької Січі, показала унікальність українського народу, творчий і волелюбний дух наших предків. Учасники заходу, прослухавши розповідь про козаків-характерників, теж продемонстрували свою спритність та кмітливість, взявши участь у цікавій та веселій грі «Перескоч олівець».

    Для допитливих читайликів-п`ятикласників працівники книгозбірні підготували усний журнал «Від козака-малюка – до захисника». Пізнавальна рубрика «Цікаві факти» та інтелектуальна «Хто? Що? Як? Де? Коли? Чому?» у формі гри та діалогу ознайомили дітей зі звичаями, традиціями, побутом та бойовими надбаннями запорізьких козаків. Розважила присутніх рубрика «Юний художник», де дві команди учасників із зав`язаними очима зобразили славного козака. А український танок «Повзунець», у виконанні ансамблю Вірського, викликав захват і бажання займатися саме народними танцями.

    Зацікавив юних читачів огляд літератури «Лицарський дух козаків у художніх творах». Нікого не залишили байдужим книжкові виставки «Козацтво – право на безсмертя» та «Сини України: нескоренні та горді» про сучасних козаків, які відстоюють кордони України на сході країни.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше