• Трагічні сторінки історії кримських татар

    Трагічні сторінки історії кримських татар Трагічні сторінки історії кримських татар

    Більше 70 років минуло з того часу, коли рішенням сталінського режиму весь кримськотатарський народ був насильно депортований із своєї Батьківщини. Примусове утримання їх в місцях вигнання продовжувалось аж до листопада 1989 року. Протягом всього цього часу кримські татари зазнали широкомасштабних репресій з боку тогочасного режиму. Це стало причиною багатьох трагічних подій.

    Внаслідок анексії Кримського півострова Російською Федерацією кримські татари знову піддаються репресіям. Увага всієї світової спільноти звернена до історичних процесів, які вже мали місце в історії цього багатостраждального народу і призвели до грубих порушень прав людини.

    З метою ознайомлення дітей з однією з трагічних сторінок в історії кримськотатарського народу, виховання почуття людської гідності та прагнення захисту прав людини, працівники бібліотеки №2 провели для учнів 7-Б класу БЗШ №11 бесіду «Трагічні сторінки історії кримських татар», та познайомили їх з книгами, представленими на книжковій виставці «Кримські татари: історія і сьогодення». Попри різницю у вірі, світосприйнятті, український і кримськотатарський народи мають важливу спільну рису – нас об’єднує внутрішнє відчуття свободи, бо ми – волелюбні народи.

    Бібліотекарі наголосили, що потрібно пам’ятати про загиблих, шанувати пам’ять людей, які стали жертвами репресій, не забувати тих, хто все своє життя присвятив самовідданій боротьбі за відновлення порушених прав і свобод, вірити, що настане той час, коли Крим буде знову в складі України.

     Галина Стадник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше