• Щасливий дар – творити для дітей

    Щасливий дар – творити для дітей Щасливий дар – творити для дітей Щасливий дар – творити для дітей

    Ці слова нібито сказані про українську письменницю Зірку Мензатюк, твори якої наповнені щирістю та любов’ю. Книги авторки не залежуються на бібліотечних полицях, вони постійно мандрують від одного читача до іншого.

    Повісті Зірки Мензатюк не потрібно представляти дітям – досить лише взяти з до рук книгу і читачі, один поперед одним починають розповідати про неї, переказуючи улюблені місця. Згадавши книги вже прочитані користувачами, бібліотекарі філії №10 познайомили їх з новинками, що надійшли до книгозбірні: «Дива українських храмів» і «Казочки про мову». Більш докладно учасники заходу вирішили зупинитись на одній повісті і ось чому…

    Незабаром в Україну прийде свято Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен це було свято козаків, захисників рідних земель. Учні 4-А класу БЗШ № 5 (кл. керівник Ірина Дмитрівна Нагорна) взяли участь у грі-відеоподорожі за книгою Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Цей твір став улюбленим для багатьох учасників заходу. Учні мали змогу ще раз пережити пригоди разом з героями книги, шукаючи козацьку шаблю та «відвідати» згадані в книзі пам’ятки архітектури: Олеський замок, Кам’янець-Подільську, Дубенецьку та Хотинську фортеці, а також пам’ятний меморіал «Козацькі могили», присвячений козакам, які брали участь в битві при Берестечку. Учні дізналися багато цікавої інформації про ці місця козацької слави. Деякі з якихна даний момент займають почесне місце серед Семи чудес України. Для школярів бібліотекарі підготували вікторину. Щоб правильно відповісти на її запитання потрібно було не лише уважно читати книгу, а й знати історію України. Найкмітливіші отримали призи, ті хто ще не встиг ознайомитися з творчістю Зірки Мензатюк – книги.

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше