• Всі ми діти козацького роду

    Всі ми діти козацького роду Всі ми діти козацького роду

     

    В бібліотеці-філіалі №9 завжди гамірно і весело від дитячих голосів. Але 3 жовтня, чемно вишикувавшись, до книгозбірні тихо зайшла група дітей. Це завітали вихованці 1 та 3 класу школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Для них працівники бібліотеки підготували історично-літературну подорож «Сторінками козацької слави».

    Незабаром, 14 жовтня, наша країна відзначатиме День українського козацтва та День захисника України. Так уже повелося, що українцям завжди доводилося боронити свою землю та відстоювати її незалежність. Так було і за часів козацтва, так триває і донині.

    До наших особливих гостей бібліотекарі запросили голову Білоцерківського об’єднання «Просвіта», журналіста Костянтина Климчука. Разом з ним завітала його дружина Тетяна– волонтер, журналіст, редактор із сином Всеволодом. Саме ця родина дуже добре знає, як відважно і самовіддано боронять нашу країну сучасні козаки, хоробрі і мужні українські воїни. З початком бойових дій на сході України вони активно займаються волонтерською діяльністю і суттєво допомагають військовослужбовцям. Діти майже не чули голосу пана Костянтина, але пильно вдивлялися в його очі. Також їм дуже сподобалися пригоди козака Степана з казки, автором якої є Костянтин Климчук. Завдяки сурдоперекладу вихователів С.В. Райчук та Т.В. Вакулюк дітлахи дізналися і про історію козацтва, і про їх героїчні вчинки. А щоб трішки їх звеселити, бібліотекарі показали славнозвісний мультфільм про пригоди козаків.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше