• Краплинка музики. І оживуть вуста…

    Краплинка музики. І оживуть вуста… Краплинка музики. І оживуть вуста… Краплинка музики. І оживуть вуста…

    Музичні інструменти… В кожному з них – душа майстра. Вони співають, дзвенять, свистять, гудуть та рокочуть. І серед них – скрипка– найблагородніша, найвишуканіша та найтаємничіша. Вона може передавати найтонші людські почуття, проникаючи в кожну клітину жалібно і чуйно…

    3 жовтня до бібліотеки-філії №10 на концерт-розповідь «Її величність Скрипка» завітали люди, залюблені у музику. Ганна Григорівна Нагорна, завідуюча бібліотекою, провела присутніх у світ мистецтва.

    Ніякий інший інструмент не вивчали так багато, довго і досконало, як скрипку. Коли ж з`явилася перша скрипка? Коли музика вулиць переможно ввірвалася у вітальні заможних будинків? Яким майстрам поталанило наблизити звучання цього інструменту до тембру людського голосу? Про це була сьогоднішня розповідь.

    Скрипка… Який прекрасний і водночас непокірний інструмент! Щоб заставити її заговорити необхідні не тільки безмежний талант, вмілі руки, час і терпіння. Це – цариця музики, адже у її полон потрапили такі видатні музиканти, як блискучий Арканджело Кореллі, незрівнянний Антоніо Вівальді, неперевершений Ніколо Паганіні та скрипаль-віртуоз сучасності Девід Гарретт.

    Приємним сюрпризом для присутніх став виступ дитячого ансамблю скрипалів «Віолінки» школи мистецтв №1 (клас педагога Ірини Геннадіївни Борової). Здивувало те, що у наймолодшого семирічного вихованця ансамблю вже достойний мистецький стаж – аж три роки!

    Не втрималися й гості від спокуси підкорити божественну царівну-скрипку…

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше