• Болить мені…

    Болить мені… Болить мені… Болить мені…

    27 вересня до бібліотеки-філії №10 на патріотичний діалог «А він життя за нас віддав» завітали учні 11-Б класу БЗШ №5 (класний керівник Ткачук Василь Вікторович).

    «Болить мені, ти знаєш як болить?...» – словами Ліни Костенко розпочалася зустріч з Олександром Скрипкою, бійцем 131-го окремого розвідувального батальйону та Костянтином Климчуком, координатором волонтерської групи «Час змін», головою міськрайонного осередку громадської організації «Просвіта».

    Важко розповідати про воєнні дії, які відбуваються на сході країни, про втрату бойових побратимів, про зради, про складні стосунки із місцевими жителями в зоні АТО. Навіть якщо не йдуть бої, то внутрішня напруга, неспокій ніколи не покидає, тому що не знаєш чого чекати в наступну хвилину. Виникають конфлікти між особистими думками, переоцінка цінностей. Але навіть не про це була розмова. Говорили про сьогодення та майбутнє, заглибилися в історію. Адже кому, як не теперішній молоді творити свою державу. Байдужість – це найстрашніше, як у воєнний так і у мирний час.

    Не тільки старшокласникам, але й бібліотекарям було цікаво чути пояснення таких незвичних термінів, як «глубінка» (розвідка спецрозділу), «сіра зона» (нічийна територія на межі розмежування), «схрони» (засідка в сірій зоні).

    Але що найбільше вразило, це те, що люди, які дивилися смерті в обличчя не втратили почуття гумору , віри, побороли внутрішні конфлікти і, не дивлячись ні на що, люблять нашу багатостраждальну Батьківщину. Тому що, перефразовуючи слова Романа Шухевича, «вони борються не тому, що ненавидять тих, хто перед ними, а тому, що люблять тих, хто у них за спиною».

    Леся Кравчук.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше