• Історико-краєзнавчий круїз

    Історико-краєзнавчий круїз

    Історико-краєзнавчий круїз «Крокуючи вулицями міста» здійснили працівники бібліотеки-філіалу№6 разом із старшокласниками БЗШ №21. Путівником круїзу став Інформаційний довідник з перейменування вулиць міста у 2016 році «Декомунізація в Білій Церкві», а гідом – член робочої групи з декомунізації, історик, краєзнавець – Анатолій Бондар.

    З «планом» круїзу присутніх ознайомила завідуюча філією Надія Гаврилова. Озброївшись історичними знаннями про Україну, в цілому, та про місто, зокрема, всі дружно вирушили в дорогу. Подорожувати було цікаво, бо з кожним кроком скарбничка знань поповнювалась новою інформацією.

    Анатолій Бондар розповів про три етапи перейменування вулиць в Білій Церкві. «2016 рік став знаменитим в історії Білої Церкви, бо 18 лютого, згідно з вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», депутати міської ради ухвалили рішення про перейменування 66 вулиць та провулків міста», – зауважив краєзнавець.

    Учасники заходу побували майже в усіх куточках міста.Тривалими виявилися «зупинки» на вулицях 4-го мікрорайону, де проживають подорожуючі: вул. І.Кожедуба, Луки Долинсько, Героїв Крут, Леваневського, бульварі Княгині Ольги.

    «Робота з перейменування вулиць триває і настане час, коли в Білій Церкві зникнуть назви вулиць, що нагадуватимуть про комуністичний тоталітарний режим», – закінчив свою розповідь Анатолій Бондар.

     

     

    Ірина Скрох, бібліотекар БЗШ №21.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше