• Літератори – ювіляри міста над Россю

    Літератори – ювіляри міста над Россю

     

    З Божої ласки Білоцерківщина багата людьми, щедро обдарованими талантами. З виду звичайні пересічні громадяни, але це так здається на перший погляд. Насправді самозаглиблені, неординарні, невтомні творці – художники, поети, письменники. Вони самовіддано діляться з оточуючими промінням знань, дарують суспільству творіння своєї душі і рук. Несуть в собі світло творчого надиху, їх значущість в розвитку культури важко переоцінити.

    12 вересня в рамках Дня краєзнавства «Біла Церква літературна: ювілеї і ювіляри» бібліотекарем Зоєю Чутковською було проведено краєзнавчий лекторій з читачами бібліотеки-філії №8, присвячений літераторам-ювілярам.

    Слухачі, а це студенти «Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», учасники клубів Академії пенсіонерів «Золота осінь», «Гармонія» та «Лада», ознайомились з біографіями та творчими надбаннями письменників і поетів: Андрія Гудими, Петра Розвозчика, Ніни Опанасенко, Таїни Братченко, Анатолія Гая, Галини Невінчаної, Віктора Грабовського, Леоніда Гажали, Віктора Євтушенка. Деякі читачі відкрили для себе імена окремих митців вперше, більшість побажали прочитати найсвіжіші видання, а в цілому було цікаво і пізнавально.

    Популяризація творів літераторів-краян серед відвідувачів бібліотеки, сакральний обов’язок працівників книгозбірні. Митці неординарні та талановиті мають бути впізнаваними, шанованими та значущими в суспільстві, яке прагне бути по-європейськи культурним і освіченим.

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше