• Круглий стіл у бібліотеці Круглий стіл у бібліотеці

    2 серпня в бібліотеці-філіалі № 8 відбувся круглий стіл, під час якого  обговорювався проект  громадського простору  «LITERRA». До книгозбірні завітали представники влади міста, депутатського корпусу, «Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви», громадських організацій, навчальних закладів, директор ЦБС, громадські активісти, журналісти місцевих ЗМІ.
    Завідуюча філіалом Світлана Хмільова розповіла присутнім, що вже зроблено для здійснення проекту.
    Заступник міського голови Ольга Настіна ознайомила учасників круглого столу з перспективами ідеї побудови громадського простору в бібліотеці та наголосила, що головна місія книгозбірні залишається незмінною. Бібліотека буде працювати та виконувати основну свою функцію – донесення книги до читача.  А за рахунок  вільного громадського простору будуть розширюватися та покращуватися послуги.                                                                                                              
    Присутніх зацікавила інформація від проектного менеджера «Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви»  Юрія Манжоса. Мова йшла про те, що у співпраці з бібліотекою був розроблений  проект з інтеграції внутрішньо переміщених осіб у суспільство, шляхом створення соціальних ініціатив, поданий до «Міжнародної  організації з міграції». 
    Дизайнер та волонтер Данило Потіха представив можливі варіанти дизайну  приміщень книгозбірні в світлі сучасних європейських і світових тенденцій, з урахуванням побажань її працівників та читачів.
    Обговорення відбулося жваво та зацікавлено. Директор Білоцерківської міської ЦБС Раїса Григоренко висловила побоювання відносно стану технічного поверху та даху бібліотеки.  Головне – це вирішити давню проблему постійного затоплення приміщень.
    Багато хто з присутніх виступили на підтримку даного проекту та запропонували свою допомогу у вирішенні нагальних проблем. Сподіваємося і віримо в краще майбутнє нашої книгозбірні з оновленими залами, технічним оснащенням,  де буде приємно та комфортно працювати та проводити дозвілля різним категоріям користувачів.

                                              Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше