• Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду!

    Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду! Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду! Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду! Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду! Щоб усе було до ладу, їжте більше шоколаду!

     

    11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду. Свято вигадали французи, та своїх прихильників воно знаходить у кожній країні.

    У наші дні шоколад став частиною життя практично кожної людини, тому в бібліотеці-філії №6 зібрались ласунчики, щоб відсвяткувати День шоколаду. Надія Гаврилова розповіла присутнім про історію виникнення, цікаві факти, легенди та способи виготовлення шоколаду. Про шоколадне дерево розповіла «ботанік» – Ангеліна Воробйова, про технологію його виготовлення довідались з розповіді «технолога» Олександри Олексієнко, про те, де можна використовувати шоколад ми дізнались у маленької модниці Ірини Бушуєвої, «історик» Валерія Семенишина повідала нам про те, коли з’явився шоколад в Європі, а про його користь ми дізнались з розповіді «дієтолога» Оксани Цаплюк.

    З юними шоколадоманами бібліотекарі провели майстер-клас з малювання гарячим шоколадом «ШокоАрт», під час якого діти власноруч створювали свій солодкий вишуканий шедевр. На малюнках можна було побачити колоски жита (Кароліна Замша), смайлик із сердечком (Валерія Семенишина та Ангеліна Воробйова), какао-дерево (Киріл Замша), шоколадну корону (Ангеліна Ушенко), міфічні образи (Руслана Храмцова), зоряне небо (Діана Цимбалюк), казкові образи (Дарина Саєнко, Ірина Бушуєва, Олександра Олексієнко, Дарина Пазюк). Не зрадила своєму захопленню малювати петриківкою Катерина Лукіянець, а Оксана Цаплюк намалювала картину «Українське село в шоколаді».

    Увагу присутніх привернула викладка «Шококниги». Діти з великим інтересом і захопленням проводили книжково-шоколадну дегустацію. Усім до смаку припали книга Й. Ягелло «Шоколад із чилі», в якій мова йде про шоколад із присмаком кохання, яке, на жаль, не завжди солодке, а буває з присмаком гіркого перцю та книга Р.Дала «Чарлі і шоколадна фабрика».

    Діти активно відповідали на запитання вікторини та змагалися у кмітливості під час конкурсу «Шоколадний тигр», в артистичності під час гри «Мавпочка», на вправність поїданняшоколаду та швидкістьрозмотування цукерок без рук, винахідливість у конкурсах «Шоколадна рибалка» та «Шоколадний спринт», за що отримували шоколадні призи.

    На завершення свята на подвір'ї бібліотеки учасники заходу провели флеш-моб, щоб привернути увагу перехожих. Зарядившись шоколадом вони вправно і злагоджено виконували музичні вправи, які їм пропонували Катя Штика, Руслана Храмцова та Діана Цимбалюк.

    Час промайнув непомітно, весело і цікаво, збагативши читачів новими знаннями та гарним настроєм. Розійшлися з почуттям вдячності тим, хто придумав це солодке свято та з наміром продовжити шоколадну зустріч наступного року.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше