• Родина, мати і дитина…

    Родина, мати і дитина… Родина, мати і дитина… Родина, мати і дитина…

    З нагоди Українського дня родини у центральній міській бібліотеці відбулося родинне свято за участю читачів бібліотеки − молодих мам з дітками та вихованців літнього табору освітнього центру "Альтернатива”.

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак розповіла про виникнення свята, родинні цінності, обереги і традиції, які передаються від роду до роду, наголосивши, що свято це ще доситьмолоде, але воно органічно переплелосяз святом наших пращурів − Днем Івана Купала, яке так гарно відзначається в Україні. Пані Людмила розповіла дорослим і дітям романтичні легенди про виникнення свята Купала, Квітку Папороть, міфічні створіння, які її охороняють.

    Юні актори зразкового лялькового театру "Фантазія” ЦТДЮ "Соняшник” (керівники Катерина Громадська і Ірина Сесьомко) показали присутнім виставу про святкування Івана Купайла на березі Росі. Казкові герої: дівчатка Олеся і Марійка, хлопчик Михайлик, Русалки, Мавка, Водяник, Лісовик, Потерчата, Жабки спочатку прибрали берег річки, закликавши при цьому малечу не забруднювати довкілля, а потім почали весело водити хороводи і співатикупальських пісень.

    Дітвора охоче взяла участь у вікторині, яку провелибібліотекарі. Переможці отримали в подарунок книги наших білоцерківських авторів.

    Наостанок діти переглянули улюблені мультфільми про українських козаків.

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше