• Дитяче літо книгами зігріто!

    Дитяче літо книгами зігріто! Дитяче літо книгами зігріто!

     

    Надзвичайно швидко промайнули дні відпочинку маленьких білоцерківців в пришкільних оздоровчих таборах. Кожен день був цікавим, наповненим новими зустрічами, враженнями, розвагами та екскурсіями. Участь в роботі таборів приймали і міські книгозбірні. За допомогою масових заходів бібліотекарі намагалисяне лише прикрасити дитяче дозвілля, але й підкреслити важливість значення читання у формуванні світогляду дитини, зацікавити юних чи­та­чів і відкрити для них безмежний світ книжок.

    Особливо насиченимдля працівників філії №6 став останній тиждень роботи пришкільного табору БЗШ №21.

    Історичний віраж «Оберіг держави і нації – Конституція» був проведений для загонів «Бджілка» та «Сонечко». Надія Гаврилова розповіла як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

    Учасники заходу взяли участь в обговоренні правових ситуацій та конкурсі «Я –громадянин», активно відповідали на питання бліц-розминки «Моя країна – Україна!», читали вірші про державні та народнопоетичні символи, зачитували розділи Конституції. Істинними знавцями права виявились: Віталій Марущенко, Аня Мошківська та Валерія Бебешко.

    В читальній залі була розгорнута книжкова виставка-перегляд «Конституційне становлення України».

    Мандрівку журнальною галявиною «Журнали читай – новинки пізнавай» здійснили вихованці загону «Козацька чайка» разом із бібліотекарем Світланою Шутою. Діти з цікавістю слухали розповіді про дитячі журнали «Барвінок», «Смайлик», «Професор Крейд», «Колобочок», «Стежка», «Малятко», «Пізнайко». Юні читайлики залюбки відгадували кросворди і загадки, читали прислів’я та приказки, грали в гру «Дуель навпаки», веселилися з героями рубрики «Реготалки». Учасники заходу переконалися, що саме журнали завжди допоможуть логічно мислити, відкриють безліч таємниць навколишнього світу, розвеселять у сумні години, підтримають у час скрути та ще й допоможуть використати свій вільний час із користю.

    Справжню козацьку майстерню влаштували для дітвори працівники книгозбірні, запропонувавши взяти участь у майстер-класі з виготовлення квітів з серветок в техніці топіарій. Завідуюча Надія Гаврилова розповіла і показала як виготовляти квіти. Діти дружно взялися до роботи і незабаром у кожного з’явилася символічна жовто-блакитна квітка, виготовлена власноруч. Задоволена своїми витворами малеча забрала їх із собою, щоб порадувати батьків.

    Табірна зміна закінчилася та співпраця з педагогічним колективом БЗШ №21 триває. Попереду нові зустрічі з учнівським колективом та творча співпраця у період навчального процесу.

    Літо швидкоплинне. Тож ми не зволікаємо, апоспішаємо порадувати своїх користувачів цікавим відпочинком у бібліотеці!

     

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше