• Діти з Попасної − гості центральної бібліотеки Діти з Попасної − гості центральної бібліотеки Діти з Попасної − гості центральної бібліотеки Діти з Попасної − гості центральної бібліотеки Діти з Попасної − гості центральної бібліотеки

    20 червня група старшокласників із Попасної, що на Луганщині, разом зі своїми вчителями-психологами Іриною Жадік і Яною Богян завітали до центральної міської бібліотеки, щоб зустрітися з письменниками-краянами і бібліотекарями.

    Розпочав зустріч начальник управління освіти і науки БМР Юрій Петрик, який розповів про співпрацю з письменницькою організацією і бібліотеками міської ЦБС. Він поцікавився чи сподобалася дітям Біла Церква, чи гарно вони у нас відпочили і висловив сподівання, що відтепер діти з Луганщини щороку будуть оздоровлюватися у Білій Церкві.

    Ведуча заходу, завідуюча читальним залом Тетяна Кириленко познайомила підлітків з літературним життям міста, проаналізувала творчість присутніх на зустрічі письменників. Її розповідь супроводжувалася відео презентацією, яку підготувала провідний бібліограф Тетяна Качанова.

    Учні зацікавлено слухали виступи членів Національної спілки письменників України Андрія Гудими, Володимира Іванціва, Анатолія і Галини Гай, Володимира Дідківського, журналіста, видавця і волонтераКостянтина Климчука, автора віршів Петра Савченка. Їхні щирі слова про мир і вболівання за долю Донбасу зворушили серця і душі дітей, яківже три роки живуть в постійній тривозі за власне життя і життя своїх рідних.

    Після зворушливих розповідей школярі познайомилися з книгами, які були представлені на книжковій виставці "Літературна Білоцерківщина” і радо прийняли в подарунок від письменників їхні твори.

    Людмила Чупак.

     

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше