• «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!»

    «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!» «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!» «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!» «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!»

    Не всіх людей доля наділила здоров’ям в рівній мірі. Живуть серед нас прекрасні люди, здібні й талановиті, але з обмеженими фізичними можливостями. Їх називають інвалідами, а вони просто по-іншому дивляться на світ, мають іншу шкалу духовних цінностей, вміють радіти кожному сонячному дню.

    Книга і читання в дозвіллі дітей з обмеженими можливостями відіграють особливо важливу роль – допомагають скоріше адаптуватися в суспільстві, сприяють розвитку творчих можливостей особистості.

    Центральна бібліотека для дітей працює з цією категорією читачів. Адже, для зраненого болем, самотністю дитячого серця не менше ніж ліки важливе слово, спілкування, книжка, доброта людського серця та милосердя.

    «У барвах книжкового літа» – під такою назвою в червні у ЦДБ стартували літні читання для вихованців Білоцерківського центру соціальної реабілітації «Шанс».

    7 червня діти вирушили в казкові мандри «Ми в казку підемо, друзів там знайдемо» разом із Лисицею Алісою та Котом Базиліо (бібліотекарі Лариса Олійник та Інна Кабула). Казкові герої звеселяли присутніх фантастичними забавами та веселощами. Читачі разом з героями вистави мандрували казковими стежками, дружно аплодуючи акторам, які майстерно справилися зі своїми ролями.

    Після закінчення театралізованого дійстваувазі присутніх була запропонована лялькова вистава «Про Знайка та Незнайка». Бібліотекарі познайомили гостей із дивовижними ляльками, які оживають, розмовляють і дарують казкову насолоду. Найбільше тішилидитячі очі, які світилися вогником захоплення, цікавості, радості.

    14 червня вихованців «Шансу» працівники книгозбірні запросили на екологічну годину «Вдивляйся, вслухайся – природа цікава». Діти дізналися багато нового про тварин з лялькової вистави «Не будь байдужим», розповіли про своїх домашніх чотирилапих друзів, зазирнули разом із ведучими до «Чарівної торбинки» із загадками, стали учасниками вікторини «Котяче рандеву», гри-медитації «Дельфінчики» і бліц-турніру «Ці незвичайні кумедні тварини», ознайомилисяз книжками про домашніх улюбленців.

    А як цікаво бути не тільки глядачем, а й учасником заходу! Улюблені пісні, цікаві вікторини, загадки, рекламні книжкові паузи і, звичайно, весела дискотека допомогли учасникам заходу отримати яскраві враження та нові почуття. «Сміх, мандрівки, дискотека – це моя бібліотека!», – скандували вихованці «Шансу» наприкінці заходу.

    Бібліотекарі запросили дітлахів на нові зустрічі, нові вистави, які допоможуть їм адаптуватися у нашому жорстокому світі.

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше