• На східному фронті є зміни!

    На східному фронті є зміни! На східному фронті є зміни! На східному фронті є зміни! На східному фронті є зміни! На східному фронті є зміни!

    У видавництві "Час Змін Інформ” вийшла нова книга білоцерківської письменниці Ганни Ручай "На східному фронті є зміни”, презентація якої відбулася 24 травня в центральній міській бібліотецій була присвячена Дню Героїв, що відзначався в Україні напередодні.

    На свято книги завітали бібліотекарі, письменники, волонтери, поціновувачі творчості Ганни Ручай…

    Ведуча заходу, завідуюча відділом обслуговування книгозбірні, Людмила Чупак представила загалу іменинницю, ознайомила з її біографією, творчою спадщиною. До речі, пані Ганна – читачка бібліотеки, вчитель у п’ятому поколінні, кандидат педагогічних наук, заслужений тренер і діяч фізичної культури і спорту України, майстер спорту міжнародного класу з карате. У творчому доробку письменниці романи "Моя кохана відьма”, "Відьмине кохання”, "Жіночий бокс”, "Школа №13”, "Дикі руські пані” та декілька книг для дітей.

    Роман "На східному фронті є зміни” авторка присвятила усім відомим і безіменним, загиблим, скаліченим і зниклим безвісти, усім, хто під вогнем рятував наших синів, приносив їм звістку з дому й крихітку нашої допомоги, усім, хто вистояв, вижив у пеклі й знову болісно шукає себе в нашому цинічному світі, з пошаною і вдячністю ….

    Ця книга – розповідь про страшну правду східного фронту: смерть, кров, нелюдські умови, в яких виживають і воюють солдати. А ще – про неоціненну допомогу волонтерів і місцевих партизанів нашим захисникам.

    Громадський діяч, волонтер, голова міськрайонного об’єднання ВУТ "Просвіта”, видавець Костянтин Климчук розповів про історію видання книги, залучення спонсорських коштів, "На східному фронті є зміни” – це солдатська правда з окопів та блок-постів, зазначив пан Костянтин. Відео з поїздок волонтерів на схід України, яке він запропонував до перегляду, додало емоцій, підсилило сприйняття книги.

    До обговорення роману долучилися літератори Володимир Іванців та Андрій Гудима, письменницьке подружжя Анатолія та Галини Гаїв, воїн УПА Теодор Дячун, заслужений діяч мистецтв України Тамара Павленко.

    Олена Мокренчук, прес-офіцер 72-ї ОМБр, вважає, що книга Ганни Ручай – це та зброя, яка допоможе здобути перемогу, а буде вона тоді, коли перемога буде в наших мізках. "Потрібно змінюватись нам, а солдати на фронті зроблять свою справу”, ̶ додала пані Олена.

    З вітальним словом та подякою звернулися до іменинниці благодійники, завдячуючи яким, книга побачила світ: депутати міської ради Олена Шевченко, Анатолій Гончар, начальник управління освіти та науки БМР Юрій Петрик, волонтер благодійного фонду "Час Змін” Олександр Миколаєнко.

    Враженнями від прочитання книги поділилися: директор міської ЦБС Раїса Григоренко, головний методист Олена Бульда, завідувачки філій Валентина Шлапацька та Надія Гаврилова. Вони висловили побажання провидання книги більшим накладом та різними мовами, про внесення цього твору до шкільної програми. І одностайно підтримали думку авторки: хай у нас усе буде Україна, якнайшвидше!

    Пані Ганна, окрім того, що займається літературною діяльністю, є волонтером, з перших днів війни неодноразово бувала в зоні АТО. Тому не могла не присвятити книгу цим гірким подіям в Україні. Це роман про перший рік війни, коли нашу армію очікував провал за провалом.

    "Ця книга – шана тим хлопцям, хто "витяг” цю війну. Проте, порівняно з 2014-2015 роками, на фронті є зміни – армія стала армією”, − запевнила пані Ганна на завершення свята.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше