• Цікава зустріч в бібліотеці №6

    Цікава зустріч в бібліотеці №6 Цікава зустріч в бібліотеці №6

    Продзвенів шкільний дзвоник, який сповістив про початок літніх канікули. Одночасно він дарує працівникам бібліотек зустрічі з новими користувачами. Це діти, які приїздять у гості до своїх рідних, друзів, знайомих. Цікава зустріч відбулася в бібліотеці-філії №6 із сім’єю, яка приїхала в Білу Церкву з Замбії. Марія Наї – уродженка нашого міста, але доля закинула її в далеку Південну Африку. Кожного літа вона приїздить до своїх батьків із чудовими дітьми: сином Нікілом та доньками-близнятами Анною та Антрою. За час перебування в місті вони намагаються відвідати ті місця, де можна щось пізнати, навчитися новому та відпочити. Спілкуючись з пані Марією, бібліотекарі дізналася, що в Замбії відсутні дитячі розвиваючі центри, тому за час перебування в Україні, діти відвідують різні гуртки, бібліотеки, вчаться грати на музичних інструментах. Хоча зараз в Замбії продовжується навчальний процес, відсутність дітей в школі, за словами пані Марії, не вплине на їхню успішність, бо за цей час вони пізнають набагато більше.

    Працівники книгозбірні вирішили здивувати гостей і запропонували їм взяти участь у майстер-класі з петриківського розпису. Хвилювалися, якою мовою з ними розмовляти і хто буде проводити заняття. З’ясувалося, що діти прекрасно розуміють українську мову – проблема зникла. Захід провела керівник гуртка, що працює у філіалі, Людмила Красніцька-Луцик. До речі, діти в школі навчаються англійською мовою та коли приїздять в Україну, рідною стає українська.

    Нікіл навчається на 70-80% (форма оцінювання знань в Замбії), та українською розмовляє на всі 100! Сестрички мають 90-100%, українською володіють поки що на 70%. В них все попереду, бо в 6 років це великий успіх.

    Озброївшись пензликами та фарбами діти дружно приступили до малювання. Дивлячись на те, як швидко з’являлися елементи малюнку (малювали півника), можна впевнено сказати, що малювати гостям сподобалося. Перші малюнки виявилися вдалими і відразу фото відправили в далеку Замбію, щоб порадувати татуся. Залишили осторонь пензлі і в хід пішли пальчики, якими малювали грона калини. « Я малюю серцем»,– сказав Нікіл, бо дуже люблю Україну». До речі, хлопець вже встиг навіть козацьку зачіску зробити. Майже 2 години працювали маленькі гості, навчаючись техніці петриківського розпису. І в них все вийшло: різнокольоровий співаючий півень та червоні грона калини стали результатом зустрічі. Години малювання для дітей із Замбії в бібліотеці були першими, але не останніми. Задоволені своїми шедеврами вони побажали ще не раз завітати до бібліотеки.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше