• Невмируще слово Вінграновського

    Невмируще слово Вінграновського Невмируще слово Вінграновського Невмируще слово Вінграновського

    24 травня в бібліотеці-філіалі №10 панувала її величність Поезія. В цей теплий весняний день відбувався традиційний, щорічний міськрайонний конкурс читців творівнезабутнього Миколи Вінграновського «Маєстат слова». До поетичної країни Вінграновського завітали 30конкурсантів (наймолодшій учасниці – 4 роки), які демонстрували свій декламаторський талант.

    Прологом конкурсу став відеозапис перебування Миколи Степановича у книгозбірні №10, де він читає свої твори. І як читає!

    І хоча після побаченого і почутого юні декламатори трішки розхвилювалися (чи зможу так?!), вустами дітей Поет говорив до всіх присутніх про природу, кохання, Україну, яку любив понад усе. Адже його поезія – сильна, мужня, ніжна, чиста, як сльоза.

    З перших виступів конкурсантів журі у складі: голови – заслуженого працівника України Анатолія Кульчицького; актора драми Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Олександра Шевчука; методиста по роботі з дітьми Білоцерківської міської ЦБС Тамари Шпак стало зрозуміло, що визначати переможців буде ой, як нелегко.

    Серед молодшої групи учасників конкурсу перше місце виборола Теслюк Вероніка (ф.10, БЗШ №6); друге місце розділили Маргарита Пістоляк (с. Шкарівка) та Бабко Дарина (ф.6, БЗШ № 23). Третє місце в цій групі вибороли Володимир Нечипоренко та Поліна Лотоцька (гімназії №1).

    Члени журі відзначили високий виконавський рівень учасників середньої вікової групи, тому були «щедрими» на призові місця.Журі високо оцінило виступ Вікторії Дігтяренко (БЗШ №15), яка по праву посіла перше місце. Друге місце розділили аж три учасники: Євгенія Синельникова (ф.1, БЗШ №7), Катерина Кшевінська (гімназія №1) та Юлія Кирута (БНВО «Звитяга»). Треті місця дісталися Ользі Клінкіній (філ.№10, БЗШ №5), Яні Швець (БСШ №1) та Наталії Лобко (с. Сухоліси).

    Перемога знайшла найталановитіших і серед виконавців старшої вікової категорії: перше місце – Олена Зайченко (с. Пилипча), на другу сходинку піднялася Анна Агалієва (ф.9, БСПМШ №16), третє місце у Катерини Стороженко (ф.2, БЗШ №11).

    Найвищу відзнаку конкурсу і беззаперечну перемогу здобув студент ДНЗ БПТУ ім. П. Поповича Павло Пасічник.

    Всі конкурсанти отримали призи від депутата Білоцерківської міської ради Андрія Короля, а Олена Зайченко та Вікторія Дігтяренко ще й запрошення на 2 особи на перегляд вистави у рідному театрі. Дякуємо друзям-меценатам за небайдужість і підтримку талановитої молоді і бібліотек.

    Павло Пасічник та Анна Агалієва візьмуть участь у Всеукраїнськомулітературно-мистецькому святі «З обійнятих тобою днів…», яке відбудеться у Києві на кіностудії ім. О.Довженка.

    Завершився конкурс, позаду залишилося хвилювання. Для когось це був перший публічний виступ, перша перемога.

    Попереду всіх чекають літні канікули та конкурсанти вже горять бажанням взяти участь у майбутніх літературно-мистецьких змаганнях. Молодці! І нехайїх чекають нові, щедрі перемоги!

     

     

    Ганна Нагорна, зав. філіалом №10.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше