• Крокуємо літературними стежками Європи

    Крокуємо літературними стежками Європи

    У рамках відзначення Дня Європи в Україні для користувачів бібліотеки-філії №6, учнів 5-Б класу БЗШ №21 (вчитель Людмила Мельник) був проведений літературний глобус «Європа: літературна спадщина». Метою заходу була популяризація літературного надбання європейських народів, ознайомлення із творчістю відомих письменників.

    Бібліотекар Світлана Шута ознайомила присутніх з історією створення Європейського Союзу та цінностями, зачитала легенду «Чому Європа називається Європою». Діти здійснили віртуальну подорож найбільшими країнами ЄС.

    Побувати в Німеччині, Великобританії, Італії, Швеції, Польщі допомогли книги. Так, в Німеччину діти помандрували з книгою Міхаеля Енде «Нескінченна історія» та героєм твору Крістіни Нестлігер «Конрад, або дитина з бляшанки».

    Серія книг про пригоди Маленького Вовчика англійського письменника Іан Вайброу запросила дітей до Великобританії.

    В подорож до Італії відправилися разом з книгами Габріели Сантіні «День народження Стелли» та Анджели Нанетті «Мій дідусь був черешнею».

    Ульф Старк з героями своєї книги «Мій друг Персі, Бофало Біл і я» запросив дітвору до Швеції.

    Наостанок, разом з Гжегожем Касдепке та його книгами «Пригоди детектива Ниточки» та «Нові турботи детектива Ниточки» допитлива та непосидюча дітворапотрапила до Польщі.

    Подорож закінчилася, а подальше знайомство з творами європейських письменників продовжиться в бібліотеці-філії №6 під час літніх канікул. То ж, гайда в книгозбірню, щоб зустрітися з героями нових книг!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше