• Зустріч з прекрасним

    Зустріч з прекрасним Зустріч з прекрасним Зустріч з прекрасним Зустріч з прекрасним

     

    Чергове засідання клубу «Фітовітальня» відбулося в бібліотеці-філіалі №6. Члени клубу зустрілися із Анастасією Слабінською, керівником дитячого гуртка «Умілі руки», читачкою книгозбірні.

    Пані Анастасія працює в будинку творчості міста Узин на базі шкіл села Дрозди й Острійки. Анастасія Петрівна постійно шукає чим зацікавити дітей. Одним з її захоплень, яким вона «заразила» дітвору є квілінг. Майстриня відвідує дитячі виставки, звертається до книг та мистецьких журналів. У читальній залі книгозбірні була відкрита виставка робіт вихованців Анастасії Петрівни. Роботи виконані в техніці квілінг, вишивання стрічкою та аплікації з тканини. Кожна робота креативна і створена з любов’ю. Дивлячись на картини, наповнені яскравими барвами, радістю, душевним теплом, розумієш, що квілінг – це ювелірне мистецтво, втілене в паперових завитках. Милують око роботи Ангеліни Висіцької, Тетяни Малюк, Анастасії Канашко, Карини Приходько, Дарії Галянт, Альони Кияниці – техніка квілінг; Анастасії Журавльової, Ольги Дубовик,Яни Буткевич – техніка аплікація з тканини та колективна робота «Дорога до храму», виконана малечею Острійської школи.

    Присутнім сподобалися роботи гуртківців і вони також вирішили спробувати себе в ролі майстринь. Анастасія Петрівна провела майстер-клас «Паперові завиточки».

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім історію квілінгу, його переваги над іншими техніками декоративно ужиткового мистецтва. «Озброївшись» паперовими стрічками, всі дружно взялися до роботи. Оскільки Анастасія Петрівна працює з малечею, бібліотекарі також запросили дітей. Справні рученята Варі Середи та Соломії Пушечнікової швидко освоїли техніки скручування завиточків та надавання їм різної форми. Не пройшло багато часу і на столі з’явився спільний шедевр – прекрасна айстра. Крім того маленькі читайлики веселили присутніх поетичним словом та прекрасним співом.

     

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше