• Свято української душі

    Свято української душі Свято української душі

    Щороку третього четверга травня Україна святкує День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції.

    В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом так і з повсякденним одягом.

    Пізнавальним, цікавимта веселим було цьогорічне свято вишиванки, яке провели педагоги навчального закладу та працівники бібліотеки-філії №6 для учнів БЗШ №23. Вчителі та діти прийшли до школи в різнобарвних вишиванках, щоб нагадати всім, що ми, українці, пам’ятаємо та шануємо звичаї та традиції.

    Завідуючакнигозбірнею Надія Гаврилова ознайомила присутніх з історією вишиванки, розповіла маловідомі факти, пов’язані з вишиванням та разом з дітлахами здійснила екскурс «Як до нас свято прийшло». Гортаючи сторінки історичного календаря, Надія Миколаївна зауважила, що свято зовсім молоде, його початком є 2006 рік. Але на сьогоднішній день воно має ряд досягнень, якими пишаються українці: це проведення найчисельніших флешмобів, найбільша вишиванка розміром 4 на 10 метрів занесене в Книгу рекордів Гіннеса, проведення доби вишиванок, акцій «Подаруй вишиванку немовляті» та «Подаруй вишиванку захиснику». Українське свято вишиванок підтримують більше 60 країн світу!

    Як набат прозвучав вірш Василя Деревія «Одягнімо, друже, вишиванки».

    Учасники свята провели флешмоб «Вишиванка, моя, вишиванка!».

    Захід продемонстрував любов дітей до України та українських традицій. На святковому дійстві були підведені підсумки Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», метою якої є популяризація національної культури у її мовному та літературному просторі. У грі-конкурсі брало участь 50 учнів 2-4-х класів, 44 з яких отримали дипломи переможців у початковій школі .

    Цьогорічний День вишиванки вкрай важливий, адже показує, що українці єдині, а отже, незборимі. А слова Лани Костенко «Бережи українське – носи вишиванку!» – стали своєрідним заповітом для юних білоцерківців.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше