• Вишиванку одягай – Україну поважай

    Вишиванку одягай – Україну поважай Вишиванку одягай – Україну поважай Вишиванку одягай – Україну поважай Вишиванку одягай – Україну поважай

     

    День вишиванки об’єднує українців по всьому світу. Вшановуючи прадавній оберіг, бібліотекарі філії №2 провели для своїх читачів – учнів, 4-Б класу БЗШ №11 (класовод Манюк Н.П.) етнографічну веселку «Вишиванку одягай – Україну поважай». На захід діти вдягли неперевершену окрасу гардеробу кожного українця – вишиванку. І розцвів клас яскравими кольорами неповторних візерунків.

    Бібліотекар розповіла дітям легенду про вишиванку, познайомила з історією свята та деякими маловідомими фактами і сучасними трендами української вишивки.

    Хлопчики і дівчатка умовно проїхалися потягом Україною, зупиняючись у кожній області. Під час таких зупинок діти довідувалися про чарівні властивості орнаментів вишивання, які характерні саме для цього регіону.

    Цікаво пройшов конкурс «Читаємо вишиванку як книгу». Дітлахи змагалися за титул найцікавішого оповідача про найбільш вживані узори на вишиванках. В «салоні художнього смаку» – дізнавалися про значення кольорів та символів на чоловічих та жіночих вишиванках. Мандрували по українських казках, у яких герої одягнені у вишиту сорочку. Читали вірші про вишиванку.

    Всі діти різні, як орнаменти на вишиванках, але їх об’єднує любов до України та її традицій. Вдягнувши вишиванки, ми стверджуємо, що вишиванка – це символ нації, завжди була, є і буде оберегом міцності української держави.

     

    Хай квітує Україна чорноброва

    В вишиванках незбагненної краси.

     

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше