• Паперове диво

    Паперове диво Паперове диво Паперове диво

    В рамках року Японії в Україні в бібліотеці-філії №6 відбувся майстер-клас з орігамі «Паперовий витвір», який провела активна читачка, вчителька

    2-Б класу БЗШ №23 – Ірина Пащенко зі своїми вихованцями.

    Завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім про далеку і загадкову Японію та ознайомила з японським мистецтвом орігамі, його історією та технікою роботи. Вона зауважила, що орігамі, як вид мистецтва – ідеальна дидактична гра, що розвиває фантазію та винахідливість, логіку і просторове мислення, уяву та інтелект. Практика орігамі тренує увагу, пам’ять і пальці рук. Орігамі – це своєрідний фокус, адже, із звичайного листка паперу за кілька хвилин народжується чудова фігурка! А найголовніше те, що це просто, бо для занять потрібен лише папір і не потрібно ніяких особливих здібностей. Бажання і фантазія легко і швидко створюють цілий світ прекрасного.

    Учасники майстер-класу зацікавилися технікою орігамі, виявивши інтерес до мистецтва складання паперу, дружно взялися до роботи, майструючи з кольорового паперу квіти. Перш ніж приступити до роботи, з розповіді вчителя діти дізнались, що будуть робити тюльпан. Тому цікава інформація про квітку стала поштовхом до дитячої творчості.Другокласники разом з Іриною Юріївноючаклували над своїми виробами дві години, але плину часу не помічали, настільки були захоплені заняттям, а колір паперу, з якого в руках розпускалася квітка, відповідав їх піднесеному весняному настрою.

    Присутні радо ділилися своїм вмінням складати скульптури з паперу, бо кожен ще в дитячого садочку складав літачки, кораблики тощо.

    За час проведення майстер-класу в читальній щохвилини з’являлися кольорові тюльпани. Дітвора була дуже рада квітам, зробленим своїми руками. Захід проведений напередодні Дня Матері і тому учасники з гордістю зазначили, що обов’язково виготовлять букет квітів для своїх мам.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше