• Біль Чорнобиля з роками не зникає

    Біль Чорнобиля з роками не зникає Біль Чорнобиля з роками не зникає Біль Чорнобиля з роками не зникає

    Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. Ось уже 31 рік його дзвони звучать у наших серцях, змушуючи зупинитися і повернутися у той страшний 1986-й… Скільки б не минуло часу, цей день полум’янітиме чорним вогнищем скорботи, а наша пам’ять зберігатиме все до найменших подробиць, бо надто вражаючими й болючими вони є.

    З нагоди 31-ї річниці трагедії у книгозбірні №6 бібліотекарі провели для учнів 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Олександра Філіченко) історичний екскурс «Чорна трагедія на кольоровій землі».

    Світлана Шута розповіла присутнім про Чорнобильську аварію, яка зачепила кожного українця, її причини та наслідки. Юні учасники заходу ділилися відомими фактами про наймасштабнішу техногенну катастрофу. Третьокласникам була презентована книга Євгена Гуцала «Діти Чорнобиля», яка складається з правдивих розповідей про трагічне буття юних героїв після Чорнобиля.

    Прослухавши оповідання«Чорнобильська дівчина Калина», яке вголос читали Тарас Жук, Ангеліна Ушенко та Максим Бабошин, діти взяли активну участь у його обговоренні.

    Завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова ознайомила учнів із поетичною збіркою «Під Чорнобильським крилом», автором якої є ліквідатор аварії на ЧАЕС першої категорії – Анатолій Медвідь, прочитавши вірші: « Я з перших днів Чорнобиль рятував», «Лихо прийшло», «Пам’ять», «Звернення до нащадків».

    Для широкого кола користувачів в читальній залі книгозбірні оформлена книжкова виставка «Чорнобиль: його уроків людство не забуде».

    Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше