• Поет, гуморист, пісняр

    Поет, гуморист, пісняр Поет, гуморист, пісняр Поет, гуморист, пісняр

     

    11 квітня читачі філіалу №10 та члени клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів стали учасниками цікавої, незабутньої зустрічі з талановитим землякомЛеонідом Гажалою, для якого 2017 рік – рік славного ювілею. Леонід Гажала відомий читачам, насамперед, як поет-гуморист, адже його дотепне, веселе слово друкувалося у багатьох газетах, а збірки «Велика подяка» та «Демократичний вибір» зачитані «до дірок».

    Скромний, інтелігентний, талановитий чоловік подарував багато тепла і позитивних емоцій учасникам заходу. Він щиро ділився спогадами про своє дитинство, навчання, службу в армії, працю… Куди б не заносила доля пана Леоніда, він завжди «дихав повітрям рідного краю», думками линув «у ті краї де плине Рось», «де українська пісня ллється чарівна й чиста, як вода...». Нікого не залишили байдужим поезії, присвячені пам’яті Небесної сотні, подіям сьогодення, рідній Україні, якій «поклонюся низенько…». Так описати природу, рідну землю, батьківську хату може лише та людина, яка понад усе любитьлюдей і Батьківщину.

    Ніжно та романтично звучали ліричні рядки, присвячені єдиному коханню, милій Анні Вікторівні, яка пліч-о-пліч поряд з коханим чоловіком долає всі перешкоди і негаразди вже понад 48 років. Саме їй присвячена третя збірка Леоніда Гажали «Моя солдатская любовь».

    Та справжнім відкриттям для присутніх стала інформація про те, що шановний гість пише не лише гуморески і вірші. Він ще й чудовий композитор і співак. Правда, на зустрічі Леонід Йосипович не співав, та його поезії «Білоцерківчаночки» та «Біла Церква – моя сторона» прозвучали у виконанні автора музики, заслуженого працівника культури України Анатолія Кульчицького.

    …А що може бути кращим за сміх? Коли людина сміється, вона хоча б на мить забуває про життєві негаразди і зараз їй спокійно та добре. Сміху щирого, захоплюючого, безупинного під час зустрічі вистачало! Адже Леонід Гажала вміє так написати свої шедеври, так донести їхній зміст до слухача, що втриматисьнеможливо. Звеселити, зігріти кожного може лише «глибока і добра душа». Саме таким є Леонід Гажала.

    …Закінчилася зустріч, яка залишила незабутні враження. Леонід Йосипович поспішав до батьківської, яка вже стала його, хати в рідне село Городище-Пустоварівське Володарського району. А учасники зустрічі, висловлювали щирі сподівання на нові зустрічі та бажали ювіляру здоров’я, творчої наснаги і відданих шанувальників творчості.

     

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше