• Йде Великдень в кожну хату

    Йде Великдень в кожну хату Йде Великдень в кожну хату Йде Великдень в кожну хату

    Напередодні найбільшого, найочікуванішого, найрадіснішого весняного свята бібліотекарі філії №2 запросили юних друзів книгозбірні, учнів 2-А класу БЗШ №11(класовод Григоренко В.В.) взяти участь у годині духовності «Йде Великдень в кожну хату».      

    Під час заходу діти дізналися з чого починається підготовка до великого свята. Бібліотекар розповіла про особливості Білого тижня, починаючи з Вербної неділі, про заварювання свяченого гілля від усіх недуг, Чистий четвер, Страсну п’ятницю із суворим «голодним» постом та Великдень із його щедрим столом та правилами поводження з освяченими стравами.
     
    Захоплюючою стала мандрівка до Писанкового Королівства, де малеча познайомилася з Його Величністю Яйцем, дізналися про складну знакову мову, за допомогою якої люди бажали один одному здоров’я та достатку через орнаменти на писанках.
     
    З неабияким азартом дітлахи взяли участь у конкурсі «Великодні загадки – дитячі відгадки», розв’язували Великодній ребус, читали вірші про Великдень, писанки та весну.
     
    В кінці заходу бібліотекарі побажали дітворі, щоб їх душі були багаті на добро як святковий стіл, чисті як Великодній рушничок і веселі як українські писанки.
    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше