• Сонячний конкурс «Усмішки Глазового»

    Сонячний конкурс «Усмішки Глазового» Сонячний конкурс «Усмішки Глазового» Сонячний конкурс «Усмішки Глазового» Сонячний конкурс «Усмішки Глазового» Сонячний конкурс «Усмішки Глазового»

    Вже традиційними у роботі білоцерківських бібліотек стали різноманітні конкурси. Ось і 29 березня у стінах бібліотеки-філіалу № 10 відбувся один із найулюбленіших, особливо серед дітвори, міськрайонний конкурс читців гумору ім. Павла Глазового «Усмішки Глазового». Як і щороку, організаторами цього дійства стали Міжнародний фонд імені Павла Глазового та власне бібліотека №10. Як на мене, то це найпозитивніший, найоптимістичніший та найщиріший конкурс. Мабуть саме за позитив його і люблять.

    На восьмий за ліком конкурс зібралося чимало бажаючих показати свій талант декламатора-гумориста. Радує те, що конкурсанти були різні за віком (від 7 до 85 років), манерою виконання, досвідом. Маленькі конкурсанти тішили присутніх своєю невимушеністю. А один з них, став переможцем, хоча брав участь у конкурсі вперше. Цікаво, хто це? Зараз розповім.

    Журі у складі голови – члена НСПУ, президента Міжнародного фонду імені Павла Глазового Віктора Євтушенка та членів: заслуженого працівника культури України Анатолія Кульчицького, заступника керівника літературно-драматичної частини обласного академічного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Оксани Литвиненко, головного бібліографа відділу методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської міської ЦБС Олександри Нагорної визначило переможців.

    У віковій категорії «Діти до 9 років» І місце виборола Катя Сергієнко (БСШ №1, ЦДЮТ «Соняшник»), ІІ місце – Ярослава Лісова (СПМШ №16, філіал №9), ІІІ місце – Денис Чернозуб (БЗШ №23, філіал №6).

    Серед конкурсантів 10-14 років найкращими стали: І місце – Анна Агалієва (СПМШ №16, філіал №9), ІІ місце – Анастасія Сокол (БНВО гімназія №1, філіал №3) та Катерина Кшевінська (БНВО гімназія №1), ІІІ місце – Діана Пилипенко (БСШ №9), Карина Вараді (БЗШ №13), дует Дарина Удовенко і Альбіна Голохвастова (СПМШ №16, філіал №5).

    Найстарші гумористи порадували віртуозністю виконання. У групі «Від 15 років і старші» перемогу здобула Анна Книш (БСШ №1), почесне друге місце отримала найстарша учасниця конкурсу Ольга Наумівна Горбань.

    І, нарешті, Гран-прі! Цьогоріч сталося практично диво. Журі одноголосно вирішило, що переможців має бути двоє! Адже обидва хлопці були неймовірні. Тож п’ятнадцятирічний Ростислав Козаченко (БНВО «Ліцей – МАН», філіал №10) та семирічний Ілля Кравчук (БЗШ №4, ЦДБ) стали найкращими виконавцями гумору. Юні тріумфатори разом із усіма учасниками конкурсу раділи подарункам і визнанню свого таланту. Але треба було бачити їхні очі, коли Оксана Литвиненко оголосила, що Ілля Кравчук, Анна Агалієва та Ростислав Козаченко виступатимуть 1 квітня у театрі на концерті присвяченому Дню гумору та вручила кожному запрошення на концерт на 2 особи. За це окрема подяка нашому любому театру та особисто В’ячеславу Ускову, адже він надає можливість підростаючому поколінню показати свій талант усьому місту. Можливо, хтось із них через кілька років поповнить лави талановитих акторів театру.

    Після закінчення конкурсу в душі залишилось тепло, а на вустах посмішка, яка «приклеїлася», ще на його початку. Адже дивлячись на таких талановитих учасників, неможливо не стати оптимістом, стільки приємних емоцій вони викликають.

    До наступних веселих зустрічей!

    Софія Нормировська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше