• Хай кожен вибере життя

    Хай кожен вибере життя Хай кожен вибере життя Хай кожен вибере життя

    Ми живемо у час великих перетворень. З кожним днем наше життя стає все більше емоційно насиченим, вимагає великого щоденного фізичного напруження, зняти яке люди інколи намагаються за допомогою алкоголю, куріння, вживання наркотиків.

    Обговорити проблеми подолання шкідливих звичок працівники центральної міської бібліотеки Маргарита Зубкова та Ольга Соломаніна вирішили з десятикласниками БЗШ №20 (класний керівник Ірина Шабатин), підготувавши брейн-ринг «Шкідливі звички чи життя в задоволення».

    Дві команди школярів виголосили свої девізи: «Хочеш довго жити – кидай курити» та «Пам’ятай, життя це подарунок».Учасники заходу шукали відповіді на питання: «Хто вперше відкрив тютюн і привіз його у Європу?», «Для чого спочатку використовували куріння?», «Назвіть казку Г.-Х. Андерсена про тютюн?», «У якій країні за торгівлю наркотиками виноситься смертний вирок, або довічне ув’язнення?».

    Увазі присутніх була запропонована слайд-презентація, яка ілюструвала життя наркозалежних. На підтримкуздорового способу життя бібліотекарямизачитувалися вислови відомих українських особистостей: чотириразової чемпіонки Олімпійських ігор, Героя України Яни Клочкової та народної артистки України Руслани Лижичко; вислови відомих зарубіжних письменників: Бернарда Шоу, Марка Твена, Жоржа Сименона про вплив шкідливих звичок на здоров’я людини, та вміння відстоювати свою власну думку, працювати над собою, що і є справжньою перемогою.

    Хлопців та дівчат зацікавила гра «Аргумент», під час якої учні зачитували подані ситуації, долучалися до їх обговорення.

    Наприкінці заходу бібліотекарі зробили огляд літератури: «Життя без зла, так років до ста» та разомзі школярами зачитали пам’ятку: «Ми голосуємо за!» на підтримку здорового способу життя.

     

     

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше