• З когорти нескорених

    З когорти нескорених З когорти нескорених З когорти нескорених З когорти нескорених

    22 березня у центральній бібліотеці міської ЦБС відбувся ювілейний вечір полум’яного борця за незалежність України, великого патріота, голови Білоцерківської станиці братства ОУН -УПА Теодора Дячуна.

    Ведуча вечора завідуюча ЦБ Людмила Чупак розповіла про боротьбу пана Теодора проти окупантів у 1943-1949 роках, арешт, знущання енкаведистів, відбування покарання на мідних рудниках в Казахстані. Зазначила, що ні сталінські табори, ні каторга не зламали Теодора Григоровича, не заглушили його любові до людей і України. В свої 90 років він живе активним життям, проводить велику просвітницьку роботу у військових гарнізонах і навчальних закладах, брав участь у подіях Революції гідності, регулярно чергував на Майдані. Їздив на Донбас, морально підтримати молодих вояків.

    Секретар міської ради Борис Михайлович Смуток щиро привітав ювіляра, побажав йому здоров’я, кипучої енергії і вручив "Відзнаку міського голови”.

    Пана Теодора вітали депутат В’ячеслав Хмельницький, письменники-просвітяни Володимир Іванців і Таїна Братченко, краєзнавець Анатолій Бондар, директор ЦБС Раїса Григоренко, заступник голови міської організації Радикальної партії Петро Бодрик, автор віршів Петро Савченко, побратими-станичники Ольга і Володимир Синякевичі.

    Переможець міського конкурсу читців-декламаторів "Кобзарева зоря”, студент ДНЗ "Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П.Р.Поповича, прочитав літературну композицію за творами Тараса Шевченка і власними віршами.

    Станіслав Старинський також вразив присутніх емоційно-піднесеним прочитанням поеми "Кавказ”.

    Розчулили ювіляра своїми піснями учасниці народного вокального ансамблю бібліотечних працівників "Калина” під керівництвом Олександра Давиденка.

    Приємною несподіванкою для пана Теодора був виступ хору станиці братства ОУН-УПА. Повстанські пісні у їхньому виконанні зворушили серця усіх учасників заходу.

    Людмила Чупак, завідуюча ЦБ.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше