• Леонід Глібов – «Український Езоп»

    Леонід Глібов – «Український Езоп» Леонід Глібов – «Український Езоп»

    Розквіт жанру байкарства в українській літературі пов’язують із іменем Леоніда Івановича Глібова. Це ім’я відоме кожному українцеві. Воно стоїть в одному ряду із іменами відомих у всьому світі: Езопа, Лафонтена, Крилова. Саме як байкар Глібов здобув широке визнання в українській літературі. Він виставляв на посміховисько одвічні суспільні біди, надаючи їм українського забарвлення.

    До 190-річчя від дня народження видатного українського байкаря Леоніда Івановича Глібова бібліотекарі філії №2 організували для своїх юних відвідувачів літературну подорож «Байка розважає і моралі навчає», під час якої діти дізналися багато цікавого про життєвий та творчий шлях талановитого байкаря та його вагомий внесок у розвиток української літератури. Бібліотекарі та діти читали байки Глібова, обговорювали вислови з творів, які стали «народними» та слухали пісню на вірш Леоніда Глібова «Журба», музику до якого написав український композитор Микола Лисенко.

    Жива, багата мова, легкість діалогів та дотепність байок зробили їх популярними серед дітей і дорослих, тож літературна подорож творами видатного українського байкаря була веселою, пізнавальною та корисною.

    Юлія Животівська.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше