• Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна

    Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна

    У бібліотеці-філії №4, що розташована на Заріччі, відбулося свято проводів зими та зустрічі весни. Своєрідною умовною межею між зимою та весною було свято Масляної, що тривало цілий тиждень. До його проведення члени клубу Академії пенсіонерів "Зарічани", підготувалися ретельно: напекли млинців з різноманітними начинками, пампухів, коржиків, наварили вареників. Звісно ж не обійшлося без гарних веснянок.

    Бібліотекарі підготували сценарій заходу спільно з академістами. Тут було все: і гарна пісня на весняну тему, і прикмети стосовно того, чи скоро прийде весна, і вірші, і розповіді про традицію свята.

    Тож нагадавши ці традиції, Світлана Линник запросила учасників дійства на вулицю, у двір бібліотеки, де академісти вгадували майбутнє за начинками у млинцях: солодка – до радості, гостра – до бурхливого життя, з квасолею – до грошової удачі, з м’ясом – до серйозної роботи і т.д.

    Спеціально до цього дня змайстрували й опудало, та колесо від воза, яке за старим звичаєм прикрашали та носили по вулицях з піснями та веснянками. Ось так у гарній душевній компанії люди літнього віку на Заріччі святкували зустріч весни, обмінювалися думками, враженнями, спогадами.

    Людмила Полях.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше