• Масницю святкували, холодну зиму проводжали

    Масницю святкували, холодну зиму проводжали Масницю святкували, холодну зиму проводжали

    Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Це смачне і ситне свято триває цілий тиждень, який передує Великому посту. Кожний день цього тижня має свої особливості та цікаві традиції.

    Відзначати Масляну – давній звичай, який перейшов нам у спадок від язичницької культури. Саме з нею пов’язані проводи зими, очікування теплого сонечка, першої зелені та пролісків.

    Головною стравою цього свята є млинці. Вони символізують багатство і продовження роду та своєю формою і кольором нагадують сонце.

    Про традиції святкування Масниці, прикмети масляного тижня розповіли членам клубу «Осіннє золото» Академії пенсіонерів бібліотекарі філії №2. Учасники заходу приготували смачні традиційні страви: млинці, вареники, сирники, пироги та із задоволенням пригощали один одного. У кожної ґаздині свої фірмові рецепти. Пригощалися млинцями з сиром, медом, варенням та вишнями. Активна учасниця клубу Ніна Василівна Тарасова частувала всіх великим пирогом з вишнями та сиром, який вона готує за рецептом своєї мами.

    Масляна – це веселі проводи зими, осяяні радісним чеканням близького тепла, весняного відновлення природи. Нехай швидше йде морозна зима, а прийдешня весна приносить тільки радість та добрі вісті.

     

    Галина Стадник.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше