• Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають

    Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають

    15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно саме в цей день останній підрозділ обмеженого контингенту радянських військ в Республіці Афганістан повернувся до Батьківщини. Ця дата особлива для тих, хто пройшов крізь пекло чужої безглуздої війни.

    Для юнацької категорії користувачів книгозбірні №3 відбулася година історичної правди «Воїни-інтернаціоналісти пам’ятають», на яку був запрошений кадровий військовий, полковник запасу, учасник бойових дій в Республіці Афганістан — автор книги «Роман в прозе» – Віктор Михайлович Васьковський.

    На зустріч зі старшокласниками гість приніс світлини з власного архіву, бойові нагороди, а ще гіркі – спомини. Він розповів школярам про те, що майже 10 років тривала чужа Афганська війна, через яку пройшли понад 150 тисяч українських хлопців. Понад 3 тисячі із них тоді загинули, 80 – пропали безвісти чи потрапило в полон, багато залишилися інвалідами.

    Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок.

    Важко сказати, хто і як буде судити про афганські події років через 50, але завжди буде існувати два Афганістани – Афганістан війни і Афганістан людей, які були на цій війні.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше