• Солдат війни не вибирає

    Солдат війни не вибирає Солдат війни не вибирає

     

    Вже майже тридцять років 15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав.

    Нещодавно до бібліотеки-філіалу № 10 був запрошений Анатолій Іванович Гай, якиймає безпосереднє відношення до цього дня – бо як військовий журналіст побував на чотирьох війнах в різних куточках світу, де Радянський Союзвважав за потрібнепідтримувати політичні режими.

    Побачене та пережите, а також бажання розповісти про несправедливо забутих героїв, які брали участь у чужих війнах, постійно хвилювало Анатолія Івановича. Результатом неспокою стала книжка «Крапля нашої крові на чужім знамені», у якій зібрані розповіді про солдат, що за наказом керівництва воювали в Афганістані, Мозамбіку, Лівії, Ефіопії, Сомалі…

    Про героїв та країни, які доводилося відвідувати під час військових відряджень поділився спогадами Анатолій Іванович з учнями 4-А класу БЗШ № 5 (класний керівник Зоя Михайлівна Винарчук). Автор прочитав своє оповідання «Катюша» про життя афганських дітей, написане майже тридцять років тому, коментуючи ті далекі події.

    Також письменник зустрівся з читачами – учнями 10-А класу БЗШ № 5 (класний керівник Лариса Михайлівна Яковенко), яким розповів як разом із синомЮрієм перебував у Волновасі, а зараз в Авдіївці випускає щотижневу багатотиражку «Знамено Перемоги», присвячену героїчним будням 72-ї бригади.

    Незабаром побачить світ нова книга «Вогненні рубежі Прапороносців», присвячена 75-річній історії славетної 72-ї бригади й не менш героїчному її сьогоденню. Учні захоплено слухали розповіді про новітніх героїв, ставили багато запитань щодо оперативних повідомлень з передової.

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше