• Забуттю не підлягає

    Забуттю не підлягає Забуттю не підлягає Забуттю не підлягає

    15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

    Минуло 28 років від дня виведення радянських військ з території Афганістану, але спогади про цю війну не покидають і досі. З цієї нагоди в БСШ №1 відбувся вечір-спогад «Забуттю не підлягає», організований бібліотекарями книгозбірні №1 для дітей разом з колишніми воїнами-афганцями, учасниками бойових дій: головою Білоцерківської районної Організації ветеранів України Віктором Рудим, Сергієм Копитовим, Олександром Гнатюком та студентами ДНЗ БПТУ ім. П.Р. Поповича.

    Затамувавши подих, школярі слухали розповідь Віктора Рудого, якому довелося побувати в самому пеклі війни: про службу на території Афганістану, перший бій, біль втрат бойових товаришів, з якими ділив армійську долю.

    За допомогою пісні спогадами про ту жахливу війну поділилися капітан Сергій Копитов та сержант Олександр Гнатюк. Також Сергій згадав, як потрапили вони до далекого Афганістану і що їм довелося пережити під час служби. Хоч і нелегко було говорити про ті часи, але колишній воїн розповідав щиро і правдиво. Відчувалося, що Афганістан і досі болить йому. Особливо тому, що сьогодні війна увірвалася в ріднуУкраїну, ставши продовженням тієї, минулої.

    Гості радили школярам вчитися, загартовувати себе фізично та морально, бути готовими в житті до будь-яких випробувань.

    Учасники патріотичного гурту «Калібр 7-62» прийняли естафету і зазвучали пісні, які перенесли учасників заходу в атмосферу страшних реалій війни, вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Особливо зворушливо сприймалися «афганські» пісні у виконанні Юрія Хайлова. Вони перепліталися з сучасними піснями про війну на Сході.

    Присутні подумкийшли дорогами війни, цінуючи мужність і вірність, взаємопідтримку і взаємодопомогу. А з якою щирістю виконувала пісню «Белый вальс» Марія Садловська. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного присутнього, ще раз нагадавши, якою жорстокою є війна. На завершення вечора прозвучала пісня-реквієм «Браття українці», яку стоячи підспівували учасники заходу.

    На знак вдячності діти подарували гостям квіти та сфотографувалися на спомин.

     

    Майя Тарасенко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше