• Без сім’ї немає щастя на землі Без сім’ї немає щастя на землі

    Дуже часто ми чуємо твердження, що сім’я – це основа суспільства. І хоча ці слова такі звичні, вони проте, не втрачають своєї актуальності й глибокого змісту.

    Саме в сім’ї, де панує любов і взаємоповага, почуття справедливості й людяності, виростає гідний громадянин своєї країни, який несе ці ідеали  в свою майбутню родину. Поняття сім’ї невіддільні від категорії шлюбу.
     
    9 лютого бібліотекарі  центральної бібліотеки  Маргарита Зубкова і Ольга Соломаніна провели брейн-ринг для  старшокласників гімназії №2 під назвою  «Громадянський шлюб: за і проти» (класні керівники Л.А. Петрова та Ю.В. Гарматюк).
     
    Учасники заходу обговорили, як зараз  молодь ставиться  до офіційного шлюбу та цивільних відносин.  Учні  задавали питання, читали вірші Василя Симоненка «Минуле не вернуть», та  Івана Драча «Балада роду».
     
    У брейн-ринзі взяла участь шкільний психолог Марина Василівна Булах, яка у своєму виступі спробувала розкрити психологічний аспект соціального явища «громадянський шлюб».
     
    Бібліотекарі  зробили огляд  літератури, звернувши увагу  на твори Панаса Мирного, Івана Багряного, Анатолія Свидницького, Євгена Гуцало, де висвітлюється тема родинних відносин.
     
    Змістовним доповненням стали  відеоролики: «Де ти Адам. Цивільний шлюб» і «Самообман під назвою «громадянський шлюб».               
     
    Під час проведення  анонімного анкетування, яке запропонували старшокласникам працівники книгозбірні, з’ясувалося, що більшість опитаної молоді, а це 70%  негативно ставляться до громадянських шлюбів.
     
    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше