• Різдвяні дзвони пісень у прозі

    Різдвяні дзвони пісень у прозі

    7 ​​лютого виповнюється 205 років від дня народження відомого англійського письменника-романіста XIX століття – Чарльза Діккенса. Його активна літературна й громадська діяльність сприяла великим змінам у країні: реформи у галузі освіти і судочинства, збільшення кількості доброчинних організацій і відродження меценатства. Його любов до бідних і скривджених була справжньою, для нього вони були такими ж повноправними членами суспільства, як і заможні. Обездоленим він дарував усю силу свого таланту, усю свою любов, відкривши їм поезію і прозу їхнього буденного життя.

    Для п’ятикласників СПМШ №16 у книгозбірні №9 була проведена літературна година «Різдвяні дзвони пісень у прозі». Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець познайомила учасників заходу з життям і літературною діяльністю Діккенса, яка становить цілу епоху в розвитку національної культури Англії. Життєвий і творчий шлях проілюструвала слайд-презентація «Геніальний романіст англійської літератури». Діти з цікавістю подивилися уривок з художнього фільму за твором Діккенса «Пригоди Олівера Твіста» та буктрейлер на книгу «Різдвяна пісня у прозі».
    Чарльз Діккенс залишався до кінця життя переконаним в тому, що література повинна допомогти людині боротися за її право на щастя, на повноту свого життя. Саме це звучить сьогодні в його творах особливо сучасно.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше