• Зимові свята в Японії

    Зимові свята в Японії

     

    2017 рік за оголошено роком Японії в Україні. Це ще один крок на шляху до зближення українського та японського народів, що сприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

    З метою розширення та поглиблення знань про екзотичну й неповторну Японію члени клубу «Зарічани» – читачі бібліотеки-філії №4 здійснили відео-подорож «Зимові свята в Японії».

    Бібліотекар Олена Буяненко провела інформаційний дайджест «Цікаві відомості про Японію» та доповнила його відео-презентаціями.

    Знайомлячись з історією та культурою Японії, присутні дізналися про особливості і цікавинки відзначення того чи іншого свята. Велике значення для японців має свято Сецубун – проводи зими та зустрічі весни. Сецубун – свято гамірне, що супроводжується сміхом. Японці бажають один одному оновлення й родючості та достатку. Можна сказати, що це свято для японців символізує подяку за все добре, що відбулося впродовж минулого року.

    По закінченню подорожі читачі обговорювали та намагалися знайти спільні риси відзначення свят зимового циклу в Україні та Японії.

     

    Світлана Линник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше