• Твори читаємо, за свої вчинки вміло відповідаємо!

    Твори читаємо, за свої вчинки вміло відповідаємо!

     

    Кожен з нас час від часу потрапляє в неприємні ситуації. Чи можна вийти з неприємної ситуації гідно, не порушуючи закон і не принизивши іншого? Розібратися в цьому складному питанні вирішили допомогти учням 4-Б класу БЗШ №23 (класовод О.О. Шаталова) бібліотекарі філії №6 під час ситуативної гри «Забавки та жарти за крок від біди», використавши твори В.Сухомлинського.

    Прослухавши твір «Як Павлик списав у Зіни задачу», четвертокласники продемонстрували інсценівку «А я вчинив би так…», запропонувавши свої варіанти поведінки і правильний, на їхню думку, вихід із ситуації що склалася. Діти навіть вирішили змінити текст твору, аби догодити обом героям. Подібні ситуації трапляються і в їхньому житті, тому дуже хочеться, щоб перемагало взаєморозуміння.

    Зустріч була цікавою і повчальною. Учасники заходу розглянули різні ситуації: «Твоя поведінка у громадських місцях», «Мистецтво бути собою за будь-яких обставин», «За крок до прірви», «Знаю свої права, тому захищу себе», «Знай права – не забувай обов’язки», розглянувши проблемні питання.

    Обговорюючи оповідання «Чи винен м’яч?», діти чітко розкрили тему правильного спілкуванні з товаришами, уважне та чуйне ставлення до них, уміння критично відноситися до своїх вчинків і вчинків оточуючих.

    Часто розібратися у складних ситуаціях допомагають герої дитячих творів, тому бібліотекар порадила дітям частіше звертатися до книг, які допоможуть їм знайти відповіді на тисячі «Як?» і «Чому?».

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше