• Життєві глибини Зірки Мензатюк

    Життєві глибини Зірки Мензатюк Життєві глибини Зірки Мензатюк Життєві глибини Зірки Мензатюк

    Не завжди, коли читаєш книгу, звертаєш увагу на те, над чим варто задуматися. Особливо такі ситуації трапляються з читачами-дітьми, а «література повинна готувати дитину до дорослого життя, допомагати їй пізнати себе, оточуючих людей, світ навколо». Так стверджує письменниця, лауреат премії ім. Лесі Українки Зірка Мензатюк, яка все своє життя віддає дитячій літературі. Можливо, саме тому книги відомої письменниці, які є в фондах бібліотеки-філіалу №10, не залежуються на книжкових полицях. Одна кличе на пошуки нових таємниць, інша – знайомить зі знаними і малознайомими рослинами України… А ще бувають книги, читаючи які, так і хочеться щось з’їсти, так смачно вони написані…

    «Таємниця козацької шаблі», «Зелені чари», «Маковекнязювання», «Зварю тобі борщику» – саме про ці книги йшла розмова бібліотекаря Альони Сушкевич з читачами – учнями 4-В класу БЗШ №5 (класовод Карпенко В.А.).

    Діти захоплено ділилися своїми враженнями від прочитаного, активно відповідали на запитання вікторини, робили «рекламу» прочитаним творам. Сподобалась їм і віртуальна подорож замками і фортецями, з якими пов’язані події, описані в книзі «Таємниця козацької шаблі».

    «Реклама» подіяла і на книжковій полиці за роздільником «Зірка Мензатюк» книг знову немає. А юні читачі чекають на нові книги від улюбленого автора.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше