• Україна є, була і буде! Вже її нікому не зламати!

    Україна є, була і буде! Вже її нікому не зламати! Україна є, була і буде! Вже її нікому не зламати! Україна є, була і буде! Вже її нікому не зламати!

     

    «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знаєминулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами.

    22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. До цієї дати в книгозбірні №6 було проведено ряд заходів.

    Для користувачів філії працівники презентували книжкову виставку «І обнялися береги одного вічного народу», де представлена література з історії становлення України, як незалежної, соборної держави, про історичні постаті, що протягом віків втілювали ідею єдності в життя країни.

    Мистецька година «За єдину Україну» проведена для вихованців гуртка «Чарівний пензлик». В патріотичних, синьо-жовтих кольорах, діти з гордістю малювали своє бачення єдиної держави. А Дарина Болотова і Наталія Дудка відтворили тематику на кераміці. Захід було проведено і в школі №23, до якого долучились ті, хто любить малювати.

    Для молодших користувачів, учнів 1-а класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка), бібліотекар Людмила Романюк провела патріотичну годину «Україна – єдина країна». Вона розповіла малечі про велику, доленосну подію в житті України, про День, коли об’єдналися дві сестри одної неньки України та провела міні-вікторину «Національні символи». Дарина Мандзеула, Поліна Мартинюк, Крістіна Кривошея, Максим Розгон та Саша Федан декламували вірши про Україну.

    Патріотичні заходи, які проводить бібліотека-філіал №6 допомагають становленню та формуванню у молоді та підлітків патріотизму, гордості за свою державу, прищеплюють риси громадянина Української держави, поглиблюють знання проiсторичний факт злуки українського народу, його значення, пробуджуютьзацікавленість до поглибленого вивченняiсторiї та культурних надбань українського народу.

    Нехай День Соборності та Свободи України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних рухів нашого народу.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше