• Майстер-клас «Малюємо пальчиками»

    Майстер-клас «Малюємо пальчиками» Майстер-клас «Малюємо пальчиками» Майстер-клас «Малюємо пальчиками» Майстер-клас «Малюємо пальчиками»

     

    Для того, щоб створити оригінальний малюнок, не обов’язково володіти неймовірно складними техніками і проводити за роботою дні і ночі. Малечі не потрібно вчитися тримати в руках пензлик чи олівець. Їхній перший інструмент для малювання – це пальчики та долонька. Достатньо тільки залишити на папері… кольорові відбитки своїх пальчиків! А потім додати до них кілька деталей.

    Майстер-клас «Олівці, фарби і пензлики відпочивали, коли наші пальчики малювали» провели працівники книгозбірні зі своїми користувачами, учнями 2-а класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська). На початку заходу завідувачка філією Надія Гаврилова разом із дітворою вирушила у подорож до красуні калини – одвічного символу України. Діти прослухали легенди про цю найчарівнішу рослину-кущ, згадали колискові пісні, прислів’я, приказки та залюбки відгадували загадки, де ключовим словом була Калина. «Калина неодноразово надихала українських художників відтворювати її красу в пейзажах, натюрмортах, народних розписах, – зауважила бібліотекар, – тому й ми зараз будемо творити шедеври з калиною за допомогою пальчиків». Провела майстер-клас майстриня декоративно-ужиткового мистецтва Людмила Красніцька-Луцик, яка й розкрила дітям секрети пальчикового малювання.

    Малюючи пальчиками, діти вчились бачити красу кольорового світу і творили її самостійно, розвивали уяву, пам’ять. Під час роботи діти фантазували і чітко усвідомили, що особливість малюнку полягає в тому, що ягідки малюються подушечкою безіменного пальця. Зануривши пальчик у воду, а потім у червону акварель, вони залюбкиробили відбиток на аркуші картону. Під час заняття я також поринула у світ дитинства і спробувала сама, включивши дитячу фантазію, «намалювати» дерево. Скажу відверто: хвилювалась, але коли почула схвальні відгуки дітей, отримала полегшення! А наша малеча дала волю фантазії і на папері швидко почали з’являтись різноманітні гілочки калини, з яких згодом «виріс» кущ КАЛИНИ.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше